Koen

Koen - 1974

Koen

H 25cm, B 46cm

In Bas-Oha aan de oever van de Maas was er altijd wel wat spectaculairs te beleven.  Als kind had het iets mytisch om bij Simone op bezoek te gaan.  De oude hoeve had die specifieke indringende geur en het huis en alles eromheen was altijd weer een ontdekkingsreis.  Je kon er je klok gelijk zetten op het gedaver van de trein die bijna door de hoeve raasde en je had tegelijkertijd de vrachtschepen die in alle stilte over het maaswater dobberden.


Grote broer, Koen, startte hier zijn succesvolle visserscarrière, maar of er toen al echt vis gevangen werd, kan ik me als toen vierjarige niet meer herinneren.


De keramieken van Simone werden vaak gecombineerd met vondsten uit de natuur en dat had Koen, toen bijna 12 jaar erg goed in de gaten. 

Tijdens zijn sessie aan de Maas viste hij een stuk hout uit het water dat zelfs zonder veel verbeelding wel een slang,  een eend of een monster van de Maas zou kunnen voorstellen. 

Heel fier schonk Koen zijn vondst aan Simone, die het zeker wel zou kunnen gebruiken in één van haar volgende werken.

En ja, enkele weken later kreeg Koen zijn stukje hout weer terug, dit keer in een leuk werk dat het moment van de blijde vondst heeft vereeuwigd : KOEN.