Triskelion

Triskelion - Levenskracht


Simone beeldt hier een driebenige spiraal of Triskelion uit. Dit is een oeroud symbool dat zowel bij de Kelten maar ook in de antieke oudheid bvb in Sicilië voorkwam. Simone zag deze tekens (krollen noemde ze die) op de ingangssteen van het koningsgraf, de grafheuvel CAIRN van Newgrange 50km boven Dublin.

Het getal drie is een heilig getal. Eén is het getal voor 'Schepper', twee het getal voor 'vrouwelijke kracht' en drie is hetgeen mannelijke en vrouwelijke kracht samen scheppen nl 'het Al'.
Een spiraal is de ultieme uitdrukkingsvorm van levenskracht, die actief is in al wat leeft, zeker in de zon en in de maan. Je ziet enerzijds een zon, omringd door een witte stralende cirkel, anderzijds het gezicht van Janneke maan, samen afgebeeld in een donkerblauw purperen avondveld. Tegelijk stralen zon en maan krachtig overdag zowel over de wateren (de blauwe kronkels onderaan), het land (het groene onderaan), als in de lucht (het 'open' raamwerk). Hun kracht straalt ook door in het vuur, dat je terugvindt in de rode vierkantjes van het raamwerk, waarin telkens triskelions te herkennen zijn. De vier cirkels in het raamwerk bevatten elk een vierkant, die rust geven aan de krachten van zon en maan. Mogelijk zijn het de windrichtingen.
Een inspirerend werkje met humor door het gelaat en de voetjes...., ook in de mens is de levenskracht actief.